Добре дошли в КМ И Д ООД, транспортна и застрахователна компания със силна основа и богат опит. Основана през декември 1998 г. от капитан Младен Михайлов, ние сме посветени на обслужването на морската индустрия повече от две десетилетия.

Капитан Младен Михайлов има богат опит като капитан на кораби за генерални товари и танкери, като е плавал в моретата от 1971 до 1983 г. и отново от 1990 до 1994 г. Въз основа на обширните си познания, придобити от годините в морето, той преминава в мениджърска роля като мениджър на танкерния флот на Параходство БМФ от 1983 до 1986 г. След това той представлява ПБМФ в Новоросийск, Русия, от 1986 до 1990 г. С уникална комбинация от морски и брегови опит, капитан Михайлов събра силен екип в КМ И Д ООД.

През 2003 г. Юри Станков се присъедини към нашия екип като стажант, вливайки нова енергия и всеотдайност в дейността ни. През годините ролята на Юри Станков значително се разширява. През 2008 г. става прокурист на КМ И Д ООД, като поема по-голяма отговорност в компанията. Продължавайки професионалното си развитие, завършва специалност „Застрахователен мениджмънт“ в Свищов и получава диплома от Institute of Chartered Shipbrokers в Лондон до 2010 г. От 2014 г. Юри Станков е управител на КМ И Д ООД.

След основаването си, компанията менажира няколко сухотоварни кораба от 1998 до 2002 г., предоставяйки на Корабососбтвеника услугите: чартиране, снабдяване, агентиране, набиране на екипажи, технически мениджмънт и морско застраховане.

На база на опита предобит в оперирането на флота, както и познанията придобити в обработката на искове, нашата компания се специализира в морското застраховане. През 2005 г. КМ И Д ООД получи лиценз за застрахователен брокер от Комисията за финансов надзор, което затвърди позицията ни в застрахователния бранш. С екип от експерти по общо и морско застраховане, ние сме добре подготвени да предоставим широка гама от застрахователни услуги, съобразени с нуждите на нашите клиенти.

Отчитайки нарастващото търсене на услуги за суперяхти, през 2020 г., КМ И Д ООД разшири своите капацитет, за да включи услуги за суперяхти в българските яхтени пристанища. Ние се стремим да предоставим цялостни решения и изключително обслужване на собствениците и операторите на суперяхти в региона.

В КМ И Д ООД ние се ангажираме с високи постижения, професионализъм и изграждане на дълготрайни взаимоотношения с нашите клиенти. Каним ви да разгледате нашата широка гама от застрахователни услуги и да изпитате експертизата и персонализираното внимание, което ни отличава.